Het Toverbos

Neem jouw klas dit voorjaar gratis mee naar Kinderparadijs Malkenschoten en laat ze van alles leren en ontdekken over de dieren die in het bos leven bij de tentoonstelling ‘Het Toverbos’.

Van 1 april tot 30 juni 2017 staat in de ‘Ganzepas’ bij Binky de interactieve tentoonstelling Het Toverbos die geschikt is voor de onderbouw. In het Toverbos krijgen de kinderen toverkracht, komen de dieren tot leven en vertellen ze over hun avonturen in het bos.

Toverbosactie

Alle basisscholen kunnen gebruik maken van de speciale Toverbosactie. Het reguliere entree tarief (€ 6,90) en toegang tot Het Toverbos (€ 3,50 waarvan € 2,- borg) kost normaal gesproken € 8,40.
Met de Toverbosactie voor basisscholen krijgt ieder kind voor slechts € 2,-:

  • Entree Kinderparadijs Malkenschoten
  • Toegang tot de tentoonstelling Het Toverbos
  • Een toverstaf (deze moet na de tentoonstelling weer ingeleverd worden)
  • Een boswijzer (voor de begeleiding)

Het Toverbos

Het bezoek aan het Toverbos begint met het bekijken van een filmpje over Fee Hupsakee, waarin de dieren in het bos willen praten net als kinderen. De bosdieren vragen de fee om hulp en de kinderen gaan de fee helpen door met hun toverstafjes de dieren te laten praten.

Ieder dier in het bos heeft een eigen verhaal. Denk eens aan de eekhoorn: de hele zomer druk met nootjes verzamelen en in de winter kan hij zijn verstopte voorraad niet meer vinden. Zouden de kinderen kunnen helpen met het zoeken naar de hazelnoten? En wat denk je van de kraai met zijn grappige geluid: Kra kra kra! Kunnen de kinderen ook zo mooi kraaien? En kijk: daar zit de mol, hij komt net met zijn hoofdje boven de grond uit. Is hij nou wel of niet blind? Na het bezichtigen van de tentoonstelling weten de kinderen veel over de dieren in het bos, en nog mooier: ze vergeten het niet meer!

Ook voor de kinderen van groep 3 en 4 is in het Toverbos van alles te beleven. Het bezoek aan het Toverbos wordt uitgebreid met een werkboekje waarin vragen worden gesteld over de dieren. Zo worden de kinderen uit groep 3 en 4 extra uitgedaagd!