Nubische geit

De Nubische geit is het grootste geitenras dat er bestaat. Vrouwtjes kunnen wel 100 kilo wegen en mannetjes soms wel 150 kilo.

Nubische geiten kunnen goed tegen warmte en droogte, hun hele lichaam is daarop gebouwd. Door hun lange benen, staan ze wat hoger van de grond waardoor ze minder last hebben van het hete zand. De lange oren en wimpers beschermen ze tegen het zand tijdens een zandstorm.

Wat staat er op het menu?

Geiten eten graag gras en af en toe een boomblaadje. Bij ons krijgen ze hooi en speciale geitenbrokjes. Om te zorgen dat ze alle vitamines en mineralen binnen krijgen, geven wij ze speciale pasta. Dit zit in groene emmers en staat in hun stal en buiten, zodat ze altijd een hapje kunnen nemen als ze daar zin in hebben.

Waar komen ze oorspronkelijk vandaan?

Afrika

Alleen of samen?

Geiten zijn echte groepsdieren, een groep geiten noem je een ‘kudde’. In een kudde voelen geiten zich veilig.

Voortplanting

Na een draagtijd van 5 maanden worden de lammetjes geboren. Tijdens de geboorte komen de voorpootjes en het neusje als eerste naar buiten. Soms ligt het lammetje gedraaid en komen de achterpootjes eerst. Als de geboorte te lang duurt helpen we soms even door voorzichtig aan de pootjes te trekken.