Happy Konijn

In de opvang zitten vaak konijnen die in een opwelling gekocht zijn. Zij verdienen een tweede kans. Samen met een vriendje vanuit de opvang of als maatje voor jouw konijn thuis.

Konijnen zijn slimme, actieve en sociale dieren. Houd ze niet alleen maar samen met een soortgenoot. Het is ontzettend leuk om te zien hoe ze bij elkaar liggen, samen rondrennen of elkaar wassen. Veel konijnen vinden het fijn om geaaid te worden, hoewel ze daarbij graag met 4 poten op de grond blijven staan. Geef je konijn de ruimte, om gezond te blijven hebben ze naast de juiste voeding ook veel beweging nodig.
Zoek voor het aanschaffen van een konijn eerst uit of een konijn is wat je zoekt als huisdier. Dit geldt altijd als je een huisdier gaat aanschaffen, je wilt niet dat je huisdier in de opvang terecht komt.

Speelboerderij Binky is een samenwerking aangegaan met de Dierenbescherming Apeldoorn.
Steeds vaker worden er konijnen afgestaan bij de Dierenbescherming. Binky heeft een aantal van deze konijnen een nieuw huisje gegeven, nadat ze eerst zijn nagekeken door de dierenarts. Middels het concept Happy Konijn willen wij je bewust maken waar je op moet letten bij het kopen van een konijn.