Dwerggeit

Onze dwerggeiten zijn misschien wel de meest verwende dieren van het hele park. Je kunt ze voeren, aaien, borstelen en knuffelen. Dat is niet alleen voor jou ontzettend leuk, maar de geiten genieten er ook enorm van.

Geiten hebben aan elk pootje twee hoefjes die net als mensen-nagels groeien. Wij bekappen de hoefjes regelmatig zodat ze niet te lang worden. Als dieren per poot twee hoeven hebben noem je dat ‘evenhoevig’,  een even aantal.

Tot de evenhoevigen behoren onder andere herten, varkens en koeien.

Wat staat er op het menu?

Dwerggeiten eten graag gras en af en toe een boomblaadje. Bij ons krijgen ze hooi en speciale geitenbrokjes. Om te zorgen dat ze alle vitamines en mineralen binnen krijgen geven wij ze speciale pasta. Dit zit in groene emmers en staat in hun stal en buiten, zodat ze altijd een hapje kunnen nemen als ze daar zin in hebben.

Waar vandaan?

West-Afrika

Alleen of samen?

Geiten zijn echte groepsdieren, een groep geiten noem je een ‘kudde’. In een kudde voelen geiten zich veilig.

Voortplanting

Na een draagtijd van 5 maanden wordt het lammetje geboren. Omdat we bijhouden wanneer een geit gedekt is, weten we ongeveer wanneer de geit gaat bevallen. Als het uier van de geit groot wordt en gespannen aanvoelt, weten we dat het lammetje eraan komt. Aan het gedrag van de geit kunnen we zien dat de bevalling is begonnen. De geit wordt onrustig, maakt graaf bewegingen met de voorpoot en wil vaak ook niet eten.