EHBO

Kleine ongelukjes en ongemakken

Voor kleine ongelukjes en ongemakken kun je terecht bij de horeca en de kassa. We hebben onder andere: pleisters, (kinder-)aspirine en zonnebrandcrème. Ook is in het park reservekleding voor kinderen aanwezig, mochten ze een nat pak gekregen hebben.

Wespen, muggen en eikenprocessierups

’s Zomers kunnen insecten nog wel eens overlast geven. Malkenschoten doet er veel aan om de overlast te beperken. Zo hebben we wespenvangers en imitatie wespennesten om wespen te weren.

Om de eikenprocessierups tegen te gaan, hebben we een beleid ontwikkeld om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Eén manier om dit te bereiken is door natuurlijke vijanden van de eigenprocessierups aan te trekken. Mezen eten graag eikenprocessierupsen. Daarom hangen er nu op diverse plekken in ons park nestkastjes voor mezen, zodat ze zich hier sneller zullen vestigen.

De gemeente Apeldoorn is verantwoordelijk voor het verwijderen van de nesten eikenprocessierupsen. Met een soort stofzuiger verwijdert de gemeente de nesten uit de eikenbomen. De gemeente doet haar best om de nesten zo snel mogelijk te verwijderen, maar het kan soms even duren voor ze in de gelegenheid zijn om de rupsen bij Malkenschoten te bestrijden. Tot die tijd zetten wij de geïnfecteerde eikenbomen af met afzetlint. Wil je erop letten dat je kind(eren) uit de buurt blijft/blijven van de afzettingen? Onze dank is groot.

Toch geprikt of gestoken?

Bij de horeca en de kassa kun je terecht voor middeltjes om de overlast te beperken. We hebben o.a. kledingrollers om haren van de eikenprocessierups te verwijderen, Prrrikweggelei van VSM, Azaron anti jeuk crème en een tekentang.

EHBO en Bedrijfshulpverlening

In ons park is te allen tijde minimaal één medewerker aanwezig die getraind is in EHBO en bedrijfshulpverlening. De medewerkers bij de kassa en in de horeca kunnen deze persoon telefonisch voor je oproepen. Bij de horeca bevindt zich onze EHBO-post; EHBO-koffers hebben we bij de kassa, de horeca en in onze personeelsruimte.

AED (Automatische Externe Defibrillator)

In ons park is een AED aanwezig, deze bevindt zich in de personeelsruimte. Spreek een medewerker aan of bel 055-533 28 03 om onze EHBO’er te alarmeren. En bel 112!